UDGIV

SÅDAN FOREGÅR DET

Når du vil udgive en e-bog hos ebogsforlaget.dk, udfylder du vores onlineformular og uploader indholdet til din e-bog.

Ebogsforlaget.dk foretager herefter manuelt en teknisk og grafisk gennemgang af dit indhold, og sender dig et tilbud på pris samt en kontrakt.

Hvis tilbuddet svarer til dine ønsker, bekræfter du online, hvorefter e-bogen bliver produceret. Produktionen vil typisk ske indenfor 2-6 hverdage.

Der er ingen bindinger, og alle rettigheder er dine. Du kan frit opsige aftalen med ebogsforlaget.dk, og du kan frit sælge din e-bog til andre.

Ebogsforlaget.dk udbetaler hvert kvartal 70% af de indtægter, vi har modtager for salg og udlån af din e-bog.

Følg ebogsforlaget.dk’s guide til vores onlineformular herunder.

Mine oplysninger

Mine oplysninger er siden, hvor du indtaster alle standardoplysninger om dig selv eller din virksomhed.

Du skal oplyse os om din adresse, din e-mail og evt. dit telefonnummer. Vi skal bruge disse oplysninger for at kunne komme i kontakt med dig i forbindelse med udgivelse af din e-bog.

Vi beder dig om at udfylde enkelte bankoplysninger: registrerings- og kontonummer. Vi har brug disse oplysninger for at kunne overføre penge til dig. Med registrerings- og kontonr. kan vi ikke trække penge fra din konto.

Mine bøger

Her skal du vælge, om du vil oprette en ny bog eller om du vil ændre data i en tidligere bog (fx ændre pris, udgivelsesdato, salgskanaler eller andet).

Min bog

På siden ”Min bog” skal du udfylde diverse oplysninger om din e-bog.

Forlagsnavn

Du skal først oplyse hvilket forlagsnavn du ønsker at benytte. Du kan vælge mellem disse:

• "Ebogsforlaget.dk"

• "Eget forlag"

• Selvopfundet forlagsnavn

• Forlagsnavn, som du i forvejen er indehaver af

Ved valg af ”Ebogsforlaget.dk” eller ”Eget forlag” kommer dette til at stå i kolofonen. Ved valg af Selvopfundet forlagsnavn skal du skrive det selvopfundne navn i feltet, der kommer frem under afkrydsningen.

Ebogsforlaget.dk kontrollerer manuelt med Det Kongelige Biblioteks database, at det navn du anfører her, ikke støder andres rettigheder.

Ved valg af Forlagsnavn, som du i forvejen er indehaver af, skriver du dette navn i feltet, der kommer frem under afkrydsningen, samt det ISBN som du har rådighed over og vil bruge til e-bogen.

Ebogsforlaget.dk tildeler dig gratis et ISBN, medmindre du allerede har rådighed over et.

Forfatter m.v.

Efter valg af forlagsnavn udfylder du bogens titel, forfatter(e), beskrivelse, søgeord og kategori.

Søgeord

Det er valgfrit, om du vil udfylde feltet med søgeord, men disse er vigtige, da de hjælper potentielle kunder til at finde din bog.

Søgeord kan indgå i beskrivelsen eller tage afsæt i bogens indhold og tema. Husk komma mellem ordene. Eksempelvis Slægt, Familie, Kærlighed.

Kategori

Kategorien hjælper potentielle kunder på vej, men er også af betydning for biblioteker og e-boghandleres kategorisering af din e-bog.

Mit indhold

Det er på siden ”Mit indhold”, at du skal uploade materiale til din e-bog.

E-bøger kan læses på mange forskellige apparater, fx computere, tablets og mobiltelefoner. Dette stiller større krav til, at opsætningen af bogen er stringent og følger de grafiske regler.

Indholdet sendes til ebogsforlaget.dk via onlineformularens uploadfunktion.

Det er billigst, hvis du selv har lavet en epub-fil. Inden den sendes til os, skal den valideres HER. Hvis du hellere vil have ebogsforlaget.dk’s grafikere til at sætte din e-bog op, kan du uploade din tekst i en Word-fil eller i et andet tekstformat.

Hvis din e-bog skal indeholde billeder, grafer eller andre illustrationer, skal disse uploades hver for sig og have en opløsning på mindst 72 dpi.

Ebogsforlaget.dk har lavet en yderst grundig guide til den perfekte Word-fil, som kan være en god hjælp til opsætningen. Vælg Guide (pdf).

E-bogens forside

Du kan selv lave forsiden til din e-bog og uploade den via onlineformularen.

Når du vælger selv at lave din forside, skal du sikre dig, at den er i jpg-format og har en opløsning på minimum 72 dpi. Du kan også vælge at lade Ebogsforlaget.dk's professionelle grafikere designe en attraktiv forside efter dine ønsker. Materialet til forsiden skal have en minimumsopløsning på 72 dpi.

Du skriver dine særlige ønsker til din e-bogs forside i feltet under fil-upload. Som standard sætter vi forfatternavn og bogens titel på forsiden. E-bogens forside fungerer ikke blot som forside, men også som reklamesøjle. Den er med til at fange kundens øje hos e-boghanderne, også i sin frimærkestørrelse på mobiltelefonen. Du kan se eksempler på forsider og deres funktion i ebogsforlaget.dk’s butik.

Salg


Du bestemmer selv hvad din e-bog skal koste, og du får 70% af indtægterne.

Du bestemmer selv salgsprisen på din e-bog. I onlineformularen indtaster du din salgspris inklusiv moms, hvorefter en udregner giver dig prisen eksklusiv moms.

Vi hjælper dig gerne med at fastsætte en pris, der passer til markedet. Indtægterne fra din e-bog vil komme fra biblioteksudlån og salg.

Ebogforlaget.dk kan tilbyde at sælge bogen på følgende portaler:

• Ebogsforlaget.dk

• Danske e-boghandlere fx. Saxo og Riidr

• Danske biblioteker (e-reolen)

• Mofibo

• Udenlandske eboghandlere (Amazon.com, iTunes og 600 andre)

De enkelte boghandlere og biblioteker bestemmer selv om de ønsker at udlåne/sælge e-bogen. Hvis du vælger, at din e-bog skal være til rådighed hos udenlandske e-boghandlere koster det et engangsbeløb på 650 kr.

MarkedsføringBøger sælger ikke sig selv, det gælder også e-bøger. E-bogen havner nemt som en fil blandt mange i en kolossal database, uden at nogen opdager det. Derfor er det vigtigt, at du markedsfører din e-bog.

Markedsføring af e-bøger kan ske alle vegne, men internettet er selvfølgelig oplagt, da der kan linkes direkte til en købsknap.

Nogle af de markedsføringsredskaber ebogsforlaget.dk også anbefaler er:

Fremsendelse af anmeldereksemplarer

Ebogsforlaget.dk har en omfattende database med over 1.500 danske medier. Vi kan via e-mail sende din e-bog og en pressemeddelelse til de medier, som bogens profil passer til.

Pris: 450 kr. inkl. moms.

Du kan også selv sende en pressemeddelelse og i denne kopiere/skrive et link til et frieksemplar af bogen. Du vil få en mail med en tilbudskode, som du kan sende til pressen eller andre som, du synes, skal have mulighed for at få e-bogen gratis.

Pris: 35 kr. inkl. moms

Annoncering på Facebook

Ebogsforlaget.dk har gode erfaringer med annoncering på sociale medier, især Facebook. Annoncen vil vise bogens forside, en kort tekst og et direkte link til en købsside. Vi vil udforme annoncen ud fra bogens tema, søgeord og målgrupper.

Grundpris: 225 kr. inkl. moms

Hertil kommer det beløb, du ønsker, at annoncere for. Jo større budget du afsætter, desto større rækkevidde og længere levetid får annoncen.

Ebogsforlaget.dk beholder 10% som provision for annoncearbejdet.

Hvis du har særlige ønsker i forbindelse med Facebook-annoncering (fx tidsperiode, særlige målgrupper), har du mulighed for at notere disse i en tekstboks.

Andre ønsker til annoncering online: Skriv andre ønsker og vi sender dig gerne et uforpligtende tilbud.

Markedsføring print

Ebogsforlaget.dk yder også et omfattende arbejde med trykte medier. Vi kan derfor tilbyde alt fra opsætning og tryk af visitkort, flyers, plakater og hæfter.

Angiv gerne ønsker (tryksagsform, antal, evt. kvalitetsønsker) - så sender vi dig et konkret tilbud.

Er du klar til at starte: klik på Opret.

BUTIK

Køb dine e-bøger her

Køb din nye yndlings e-bog,
lav en ønskeliste, køb en gave

Klik herUDGIV

Udgiv din egen e-bog

Du bestemmer det hele selv
-Vi hjælper når du ønsker det

Klik herOPRET

Opret dig som bruger

Opret dig en gratis bruger
og lav din helt egen e-bog

Klik her